Site Logo

XENON FORTE FORUM

ALL QUESTIONS ABOUT KYOCERA, SYNOLOGY, KAI OR MEDE8ER
 
It is currently Mon Sep 28, 2020 5:54 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:16 am 
Pozdravljeni.

Kar k bistvu problema. V podjetju imamo kar nekaj 3820 strojev, ki imajo po 3 dodatne kasete, za 4 vrste papirja, na MP tray-u pa bel A5 papir. Vsak izmed teh 5ih služi točno določenemu izpisu. Na 3820kah dela izpis na A5 vredu. MP tray je nastavljen na Cassette mode, A4 in custom4 type, gonilnik tega tiskalnika (vsaka kaseta ima pri uporabnikih instaliran svoj tiskalnik, poimenovan po vrsti dokumenta, ki ga vsebuje kaseta, da uporabnikom ni treba izbirati med Plain-costum1-2-3-4 media type-i), pa tudi na A4 in custom4. Problem se pojavi, ker se 3820ke več ne dobijo in smo začeli kupovati 3900ke, ki pa iz MP traya ne spravijo A5 papirja skozi. Najboljše, kar sem dosegel, da se mi je "zaštrudlal" od zadaj v neki "Rear" enoti ali nekaj takšnega. Od zadaj sem potegnil zadevo ven in si malce ogledal zadevo, nekaj premaknil in sem lepo prišel do papirja in ga izvlekel. Večinoma se ustavi takoj, saj je treba odpreti pokrov, izvlečti developer(oz tisto enoto, v katero sodi toner) in se papir lepo odstrani. Natisne se samo zgornji del, do spodnjega dela izpisa sploh ne pride.

Kasete nisem poizkusil, ker imamo v predalih druge vrste papirja. V MP tray je papir vstavljen tako, kot A4, le, da ga je smo pol. Pri podajalni gumici je torej širši del papirja(210mm), ob straneh pa krajši (149mm). Upam, da sem dovolj jasno pojasnil, da me razumete. Če ne, bom zadevo fotografiral in pripel sliko.

Na idejo smo v bistvu prišli, ker se je ta tip doumenta (blagajniški prejemek) printal na bel A4 in se razrezal na pol, eden je ostal za naš arhiv, enega pa je dobila stranka. Nekateri so se celo potrudili, in strankin kos pretrganega papirja celo lepo odrezali, da je stranka dobila lepši izvod. Obojno je v bistvu izguba časa. Papir nam razrežejo v tiskarni. Poslovna aplikacija je prilagojena tako, da da printat A4, a izpis ni nikoli daljši od 149mm.

Bi se dalo kaj urediti?


Report this post
Top
  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:19 am 
No, zdajle sem probal še tako, da sem kaseto in MPtray nastavil na A5 in papir vstavil pravilno(pokončno) in ne deluje. Kaseto sem iz A4 nastavil na A5 in prilagodil stranice (zadaj in iz obeh strani), MPtray pa programsko na A5 in zožil objemka na A5 in vstavil papir pokončno. V obeh primerih pride do tiste Rear enote, ki se da zadaj potegniti ven, naprej pa ne. Papir že začne svojo pot navzgor, a se ustavi. Kar je v bistvu bolje kot prej, a deluje še vedno ne.

Kar me v bistvu čudi, saj so kasete in MPtray navsezadnje prilagojeni za delo z A5.


Report this post
Top
  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:22 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 23, 2005 9:15 am
Posts: 49
Location: Ljubljana, Slovenija
Tiskalnik FS-3900D je Kyocerin tiskanik novega razreda s serijsko vgrajeno enoto za obojestransko tiskanje (Duplex).
Ker gre pri tiskanju v FS-3900D papir dvakrat po celi dolžini tiskalnika, mora biti papir velikost A5 v podajalec vstavljen po dolžini, saj ga drugače nasledja vrsta gumic za pogon papirja ne doseže in pride do zastoja papirja (kratka stranica papirja proti tiskalniku) - Glejte sliko!


Attachments:
a5_209.jpg
a5_209.jpg [ 44.76 KiB | Viewed 72335 times ]
mptray_206.jpg
mptray_206.jpg [ 48.37 KiB | Viewed 72331 times ]
Report this post
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:26 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 23, 2005 9:15 am
Posts: 49
Location: Ljubljana, Slovenija
Pravkar sem preizkusil tiskanje na A5 papir tudi iz kasete 1 in tiskanje deluje brez težav.
Nastaviti je potrebno drsnike v kaseti (da objamejo papir) in na sprednji strani kasete (glej sliko)!


Attachments:
File comment: Nastavitev velikosti papirja na kaseti!
a5a_129.jpg
a5a_129.jpg [ 37.27 KiB | Viewed 72327 times ]
File comment: Nastavitev drsnikov v kaseti
a5kaseta_149.jpg
a5kaseta_149.jpg [ 79.35 KiB | Viewed 72326 times ]
File comment: Papir A5 v kaseti
a5kaseta1_875.jpg
a5kaseta1_875.jpg [ 45.23 KiB | Viewed 72323 times ]
Report this post
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:28 am 
Pozdravljeni Mare,

hvala za vaš odgovor.

Mare wrote:
Tiskalnik FS-3900D je Kyocerin tiskanik novega razreda s serijsko vgrajeno enoto za obojestransko tiskanje (Duplex).
Ker gre pri tiskanju v FS-3900D papir dvakrat po celi dolžini tiskalnika, mora biti papir velikost A5 v podajalec vstavljen po dolžini, saj ga drugače nasledja vrsta gumic za pogon papirja ne doseže in pride do zastoja papirja (kratka stranica papirja proti tiskalniku) - Glejte sliko!


Da, to sem naredil tudi sam, a dokument vseeno ni šel skozi. Pravkar sem šel še enkrat natančno skozi vse nastavitve in ugotovil, da nisem imel vredu nastavljenega gonilnika, namreč, še zmeraj sem printal A4 (iz gonilnika), medtem, ko je bil tiskalnik nastavljen na A5. Če imam gonilnik nastavljen točno (Custom Type4 in A5) in tiskalnik na Cassete mode, A5 size in Custom Type4, deluje vredu, drugače pa ne. Zadeva obtiči v onem Rear deviceu ali nekaj takšnega, ki ga je treba z kljuko potegniti ven in zadevo odstraniti.


Report this post
Top
  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:31 am 
Evo, sedaj sem še enkrat šel namenoma printati na A4(iz gonilnika) in na tiskalniku pritisnil "Go", in zadeva obtiči v rear unitu. Je možno, da v tem primeru tiskalnik ne vklopi dodatnih gumic za pretok papirja ali kaj podobnega?

Žal mi tudi ne deluje landscape, vedno printa portrait, ampak to bo verjetno že moral rešiti programer.


Report this post
Top
  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:32 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 23, 2005 9:15 am
Posts: 49
Location: Ljubljana, Slovenija
Ali se razumeva:

V tiskalnik ste vstavili papir A5. V gonilniku ste nastavili papir A4 (nalašč)!
Nato ste dali printat dokument in ker tiskalnik nima papirja A4, vam javi, da vstavite papir A4 (ki ga vi tiskate), vi pa mu pritisnete tipko GO, kar pomeni,da naj nadaljuje tiskanje z papirjem ki ga ima (velikosti A5).

Tiskalnik poskusi printat A4 stran na papir velikosti A5 (kar seveda ne gre, saj je A5 kar dvakrat manjši od A4), zato se papir zaustavi sredi tiskanika, ko senzor velikosti papirja zazna prekratek papir.


Report this post
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:34 am 
Da, dobro se razumeva. To seveda na 3820 deluje super, pa je papir vstavljen po širini, pa sem mislil, da bo tukaj tudi tako. Potem sem seveda bil presenečen, kako za vraga ne deluje, saj je tiskalnik vendar deklariran za ta tip papirja.


Report this post
Top
  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:36 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 23, 2005 9:15 am
Posts: 49
Location: Ljubljana, Slovenija
Kot sem napisal že v prvem odgovoru:
FS-3900D je tiskalnik S SERIJSKO VGRAJENO ENOTO ZA OBOJESTRANSKO TISKANJE (DUPLEX)., FS-3820 pa je ne vsebuje, lahko pa jo dokupite posebej, cena je okoli 400 EUR!
Zaradi serijsko vgrajene duplex enote FS-3900D ne more tiskati na prekratek papir, saj gre papir pri tiskanju dvakrat po celotni dolžini tiskalnika!
Tiskalnik je deklariran za papir velikost A5 in kot sem vam pokazal, ga tudi natisne.
Ne piše pa v navodilih, da bo tiskal na papir A5 po širini.
Kot lahko vidite na pripetih slikah, je povsod označeno tiskanje A5 po dolžini.
Če pa vam pride do zastoja papirja tudi pri tiskanju na podolžno vstavljenem papirju A5, pošljite prosim servisni status page na naš fax: 01 54 84 819 (in nanj napišite vaše kontaktne podatke), ali pošljite na elektronski naslov: podpora@xenon-forte.si


Report this post
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 10:38 am 
Mare wrote:
Zaradi serijsko vgrajene duplex enote FS-3900D ne more tiskati na prekratek papir, saj gre papir pri tiskanju dvakrat po celotni dolžini tiskalnika!

Saj to je tisto, kar meni pri vsem skupaj ni bilo jasno. Jaz sem pač sklepal, da če deluje na 3820, bo delalo tudi na tem tiskalniku. Sedaj moramo samo še prirediti izpis, pa bomo imeli vse rešeno.


Report this post
Top
  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 12:12 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 23, 2005 9:15 am
Posts: 49
Location: Ljubljana, Slovenija
Tiskalnik FS-3900D je enake velikosti kot FS-3820, vanj pa so dodatno stlačili še celo duplex enoto (velikost dodatne duplex enote je na sliki spodaj). Poleg tega so malenkostno celo povečali hitrost tiskanja.Vse to se pozna pri poti papirja...
Ali mi lahko pošljete servisno statusno stran tiskalnika in vašo telefonsko številko ali elektronski naslov poleg na naš Fax?


Attachments:
duplex_424.jpg
duplex_424.jpg [ 70.28 KiB | Viewed 72285 times ]
Report this post
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: FS-3900DN in A5
PostPosted: Mon Dec 17, 2007 12:15 pm 
Mare wrote:
Tiskalnik FS-3900D je enake velikosti kot FS-3820, vanj pa so dodatno stlačili še celo duplex enoto (velikost dodatne duplex enote je na sliki spodaj). Poleg tega so malenkostno celo povečali hitrost tiskanja.Vse to se pozna pri poti papirja...

Vem, to dodatno duplex enoto imamo na enem starejšem FS1800+ ali nekaj takšnega.

Mare wrote:
Ali mi lahko pošljete servisno statusno stran tiskalnika in vašo telefonsko številko ali elektronski naslov poleg na naš Fax?

Lahko sicer(katerega, FS3900?), ampak ne vem zakaj? Saj smo že rešili vse težave, 3 računalnike sem že porihtal, 3 pa še moram.


Report this post
Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games